65-plussers reizen gratis naar vaccinatielocaties

Geplaatst op woensdag 3 maart 2021

Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas mogen gratis reizen naar vaccinatielocaties in Limburg om zich te vaccineren tegen corona. Dit gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie (indien van toepassing). Dit besloten de 30 deelnemende Limburgse gemeenten aan de GR Omnibuzz op zaterdag 6 februari 2021.

Afspraak maken

Als u de oproep voor de COVID-19 vaccinatie krijgt, staat in deze oproep wanneer u een afspraak kunt maken. Als u met de GGD belt om de afspraak te maken, krijgt u ook de vraag op welke manier u naar de priklocatie reist. Als u met Omnibuzz naar de vaccinatielocatie reist, moet u dit vermelden. Zij houden dan hiermee rekening bij het inplannen. Daarna kunt u uw rit boeken bij Omnibuzz. Maak hiervoor een afspraak via het callcenter, telefoonnummer 0900 0699.

De chauffeur blijft op u wachten bij de locatie. U gaat dus met dezelfde chauffeur terug.

Als u met Omnibuzz reist, gelden ook onderstaande regels:

  • U draagt een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje.
  • De chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit.
  • De chauffeur wijst u aan waar u moet gaan zitten.

Zij vragen u dringend om de richtlijnen en adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) op te volgen. Heeft u symptomen van het coronavirus, blijf dan thuis en reis niet.

Vaccinatiecampagne

Het Rijk stelt in het vaccinatiecampagne dat ouderen die geen Wmo-vervoersindicatie hebben, zelf het vervoer moeten regelen. Omdat dit de gemeenten voor een aantal dilemma’s plaatst, namen zij een ander besluit genomen. Tevens vroegen zij minister De Jonge in een brief ook de ouderen die geen Wmo-vervoersindicatie hebben, gratis Omnibuzz vervoer ter beschikking te stellen. Voor de klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie sowieso gratis.