Waterschap Limburg alert en voorbereid op stijgende Maas

Geplaatst op zaterdag 30 januari 2021

Waterschap Limburg neemt maatregelen doordat de afvoer van de Maas bij St. Pieter aan het stijgen is boven de 1.250 m3 per seconde. Op dit moment is de verwachting van Rijkswaterstaat dat de afvoer de komende 24 uur blijft stijgen en zondagavond 31 januari 2021 een piek bereikt van ongeveer 1900 m3 per seconde.  Hierna zal de afvoer naar verwachting langzaamaan dalen.

De afvoeren van de beken leveren op dit moment nergens problemen op. Een afvoer tussen de 1250 m3 per seconde en 1750 m3 per seconde komt gemiddeld enkele keren per jaar voor. In het verleden zijn al tal van hoogwaterbeschermingsmaatregelen getroffen, waardoor Waterschap Limburg inmiddels goed gesteld staat bij dit soort afvoeren. 

Kijk voor meer informatie op de website van Waterschap Limburg.

Waterstanden

Meer informatie over waterstanden en afvoeren van de Maas vindt u op de website Waterstand Limburg.

Veer Baarlo en Kessel

Kijk op de website van Ton Paulus Veerbedrijf voor een overzicht van de veerdiensten die door het hoog water uit de vaart zijn.