Gemeente volop in de weer met hoog water Maas

Geplaatst op zaterdag 30 januari 2021

Sinds enkele dagen is het waterpeil van de Maas behoorlijk aan het stijgen. Op dit moment lopen op verschillende plekken in onze gemeente wandel- en fietspaden en enkele (landbouw)wegen onder water of dreigen op korte termijn onder te lopen. Daarom hebben we op diverse plekken deze paden en wegen afgesloten met hekken.

Daarnaast nemen we verschillende maatregelen aan de riolering om storingen en defecten aan de installaties te voorkomen.

Medewerkers van de Buitendienst zullen de komende dagen regelmatig in het gebied te vinden zijn. Dit om eventuele herstelwerkzaamheden aan de wegafzettingen uit te voeren en daarnaast om continu de actuele situatie in beeld te hebben, zodat waar nodig tijdig actie ondernomen kan worden.

Bij eventuele calamiteiten zijn wij continu telefonisch bereikbaar via de beschikbaarheiddienst. Deze is te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente 077 306 6666.