Belastingaanslag 2021

Geplaatst op vrijdag 29 januari 2021

In de 2e helft van februari 2021 ontvangt u de belastingaanslag voor 2021 van BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. Dit is een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen.

Regel het online

Uw persoonlijke belastingzaken regelt u snel en gemakkelijk op uw persoonlijke pagina op de website van BsGW. Daar logt u in met uw DigiD. Wilt u bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, neem dan eerst contact op met BsGW. BsGW roept inwoners op om niet direct bezwaar te maken. BsGW-taxateurs geven graag toelichting en beoordelen kosteloos of de WOZ-waarde correct is vastgesteld. Bezwaar maken is dan vaak niet meer nodig, hetgeen veel tijd bespaart en onnodige kosten voorkomt.

Corona (COVID-19) heeft geen effect op WOZ-waarden in 2021 van woningen

Corona (COVID-19) beheerst ons dagelijks leven en heeft een grote impact, zeker ook bij bepaalde branches. Uit de marktontwikkelingen blijkt dat COVID-19 geen invloed heeft op de waarde van woningen. Waar corona (COVID-19) een waarde bepalende invloed heeft op vastgoed, in het bijzonder op niet-woningen, heeft BsGW hiermee rekening gehouden.

Verkoopcijfers van het kadaster tonen aan dat de huizenprijzen blijven stijgen. De WOZ-waarde stijgt nu al 5 jaar op rij, sinds het einde van de crisis op de huizenmarkt. Ook kan het zijn dat een hogere WOZ-waarde op het aanslagbiljet staat omdat BsGW de objectkenmerken van een pand extra gecontroleerd heeft. Objectkenmerken zijn bijvoorbeeld het type van de woning, de grootte, de inhoud, ligging, onderhoud van de woning en andere kenmerken.