Gemeente Peel en Maas haakt aan bij Volwassenfonds Sport en Cultuur

Geplaatst op donderdag 7 januari 2021

De gemeente Peel en Maas haakt vanaf 1 januari 2021 aan bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Inwoners met een kleine beurs kunnen met hulp van dit fonds sporten of aan culturele activiteiten meedoen.

U wilt meedoen aan een culturele of sportieve activiteit maar kunt u dit niet betalen. Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur kan helpen. Dit fonds helpt met het betalen van de contributie/het lesgeld, wanneer u dat zelf (even) niet kunt. Hierdoor is het toch mogelijk om lid te worden van een sportclub, dans- of muziekvereniging of om een abonnement bij de bibliotheek af te sluiten. Met de bijdrage uit het fonds kunt u een jaar lang meedoen. Als het nodig is, dan kunt u ook een extra aanvraag doen voor spullen zoals sportkleding of de huur van een instrument.

Bent u 21 jaar of ouder en is uw inkomen niet hoger dan 120% van het sociaal minimum, dan komt u wellicht in aanmerking voor een bijdrage.

Zo kunt u meedoen

Een aanvraag kan alleen worden gedaan door een tussenpersoon. Deze tussenpersoon is iemand die professioneel betrokken is, bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, huisarts of gezinscoach. Deze mensen zijn intermediairs en alleen zij kunnen de aanvraag doen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website volwassenenfonds.

Meer informatie

Door aan te haken bij het Volwassenenfonds draagt gemeente Peel en Maas actief bij aan een gezond en gelukkig leven. Voor kinderen en jongeren zijn er al diverse regelingen. Wij zijn blij dat we nu ook een regeling voor volwassenen hebben. Deze groep mogen we natuurlijk niet vergeten.