Voorkom vervuiling van grondwater

Geplaatst op vrijdag 18 december 2020

In Limburg wordt 75% van ons drinkwater gewonnen uit grondwater. Om vervuiling van het grondwater te voorkomen heeft de Provincie Limburg waterwingebieden, grondwaterbeschermingsgebieden en boringsvrije zones aangewezen.

Deze gebieden worden extra beschermd en daarom gelden strengere milieuregels dan op andere plekken in Limburg. Het wonen in een beschermd gebied heeft ook gevolgen. Er mag bijvoorbeeld niet zomaar gebouwd worden en een bedrijf starten of uitbreiden is niet altijd mogelijk.

Waar liggen deze gebieden?

Kijk op de kaart van de Provincie Limburg als u wilt weten of u in een beschermd gebied woont en wat de regels en mogelijkheden zijn. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 043 389 9999 of via e-mail servicedesk Provincie Limburg.

Kijk voor meer informatie op de website van de Provincie Limburg