Uitslag fotowedstijd gemeentegids 2021 Peel en Maas

Geplaatst op woensdag 2 december 2020

Door het coronavirus zijn inwoners van Peel en Maas in eerste instantie minder op stap geweest met de fotocamera. In de 2e helft van 2020 trok Peel en Maas massaal met de camera er op uit. Ruim 700 foto’s werden aangeleverd. De 1,5 meter-maatregel bleek toch geen belemmering te zijn. Wij zijn blij met de foto’s en hoge kwaliteit. En in 2020 een extra moeilijke keuze uit de prachtige foto’s. We gaan ze zo breed mogelijk gebruiken bij activiteiten en presentaties in Peel en Maas. Het kan dus zomaar zijn dat u uw ingezonden foto voorbij ziet komen.

1e prijs: Monique Vermazeren uit Koningslust

Monique maakte op 2 juni 2020 de foto van haar kleinkinderen aan de Maas in Baarlo. Deze foto vindt u straks terug op de kaft van deze gemeentegids. Het was een mooie dag en de kinderen hebben lekker gespeeld aan de Maas. Water, stenen en zand en dan ook nog in het water mogen gaan in de ‘golven’ is dan net dat stapje extra wat het voor de jongens bijzonder maakt.

Een mooie foto van twee broertjes van 5 en 3 jaar die met hun voeten in de Maas staan. Ze lijken diep in gedachten, staren in het water naar de striemen van het water die door een voorbij varend vaartuig zijn gemaakt. Misschien dagdromen deze jongens wel over hun onbegrensde mogelijkheden. Beleving ten top.

2e prijs: Marco Hermans uit Helden

Marco stuurde onderstaande foto in die hij maakte op de markt in Baarlo, zijn geboortedorp waar hij nog altijd graag komt. Een foto met een hele mooie kleurschakering. In Baarlo liggen zijn roots en er zijn dus veel jeugdherinneringen.

Het kunstwerk op de markt geeft een mooie verzameling van Baarlo weer. In het midden de kerk, het café met de 3 leilindes en de pastorie aan de markt, kasteel d’Erp, de watermolen, de Sprunk en ook de ronde kleuterschool de ‘Engelbewaarder’. Uiteraard ontbreekt een knoop van Tajiri niet. Dit kunstwerk is ook het startpunt van kunstroute 4, een mooie tocht die je door een groot deel van Baarlo leidt. De foto is genomen op 23 juni 2020.

3e prijs: Stan Verdellen uit Baarlo 

Een zonsopkomst die de vormen van de knoop van Tajiri extra benadrukt. Stan bezorgd iedere donderdagmorgen de Hallo. Hij zag de zonsopgang en vond het een mooie foto waard. Daarom is hij een paar dagen later ‘s morgens teruggegaan met zijn fototoestel en heeft deze mooie foto gemaakt.

De eerste donderdag had hij goed gekeken hoe laat het was en is de donderdag erop iets eerder terug gekomen om de foto te maken zodat de zon precies goed stond. Zo zie je maar de morgenstond heeft goud in de mond.

Wij danken alle inzenders voor het insturen van de prachtige foto’s.