Bibliotheek Maas en Peel uitgeroepen tot Voorleesgemeente 2020

Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2020

Bibliotheek Maas en Peel uitgeroepen tot Voorleesgemeente 2020

De Bibliotheek Maas en Peel is uitgeroepen tot Voorleesgemeente 2020. Daarvoor is speciaal het boekje ‘BieBie en Aapie op zoek naar een boek’ gemaakt. Dit boekje krijgen alle leerlingen van groep 1 en 2 van de basisschool in de gemeente Peel en Maas en Beesel uitgereikt op school door de leesconsulent.

Voorlezen aan uw kind is heel gezellig. Het zorgt voor een knusse sfeer en en een hechte band tussen u en uw kind. Voorlezen heeft een positief effect op de taalontwikkeling. U kunt niet vroeg genoeg met voorlezen beginnen het is niet alleen gezellig maar ook belangrijk voor de woordenschat. Tevens stimuleert u het leesplezier enorm wat ten goede komt aan de schoolprestaties. Wist u dat 15 minuten (voor)lezen per dag zorgt voor 1000 nieuwe woorden per jaar die uw kind leert?

Wij wensen de leerlingen en hun ouders heel veel (voor)lees plezier met het boekje ‘Biebie en Aapie op zoek naar een boek’.