Burgemeester sluit drugspand

Geplaatst op maandag 21 september 2020

Burgemeester Delissen-van Tongerlo heeft op 21 september 2020 een drugpand aan de Napoleonsbaan-Noord in Baarlo voor 3  maanden gesloten. De politie heeft begin september een doorzoeking uitgevoerd omdat in een strafrechtelijk onderzoek informatie naar voren was gekomen dat vermoedelijk met enige regelmaat hennep geknipt/verwerkt werd in het pand. Op de locatie is geoogste hennep, een aantal hennepplanten en een hoeveelheid contant geld aangetroffen. De woning blijft gesloten tot 21 december 2020.

Waarom sluit de burgemeester drugspanden?

Inwoners van Peel en Maas moeten zich veilig kunnen voelen in hun straten, wijken, dorpen en buitengebied. De productie en handel in drugs is een onwenselijke situatie, die ernstige gevolgen kan hebben voor de openbare orde en veiligheid. Met de sluiting wordt de openbare orde, de aantasting van het woongenot en de bedreiging van de leefbaarheid voor de omgeving hersteld en het gevaar voor de veiligheid en gezondheid beëindigd.

Meewerken aan het terugdringen van drugspanden?

Aan de buitenkant kunt u niet altijd zien wat er in een pand gebeurt. Toch zijn er signalen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een drugslab of hennepkwekerij:

 • afgeplakte ramen en deuren die altijd dicht zijn
 • (dichte) rolluiken waar geen logische aanleiding voor is
 • roosters op opmerkelijke plekken aan de gevel of het dak
 • het pand maakt een verlaten indruk: er is zelden iemand of een korte tijd en/of op een vast tijdstip
 • geur, stankoverlast
 • wateroverlast of vochtproblemen
 • condens op de ramen
 • kunstlicht (gloed van felle lampen) en/of licht in een ruimte dat altijd blijft branden
 • installatie camera’s of beveiliging
 • zoemend of ronkend geluid (van ventilatoren)
 • illegale aftap van elektriciteit, buiten de meter om.

Meld verdachte situaties altijd

Drugspanden, wietzolders drugslabs zijn overal. Op het platteland en in woonwijken. In een buurt waar drugs wordt geteeld, lopen ook de buurtbewoners gevaar. Vermoedt u een hennepkwekerij of xtc-lab in uw omgeving of een andere verdachte situatie? Of herkent u één of meerdere signalen? Blijf er niet mee lopen maar meld wat u weet bij de gemeente. Ook als u twijfelt. U kunt contact opnemen met de adviseurs Openbare Orde en veiligheid van de gemeente, tel. 077-306 6666. Wilt u liever anoniem blijven? Stuur dan een e-mail: iserietsnietpluis@peelenmaas.nl of vul het tipformulier in op onze gemeentelijke website.

Meer informatie?

Lees onze folder ‘ondermijnende criminaliteit’ op onze website , bekijk de website van de Regionale Informatie en Expertise Centra (RIEC) voor bestrijding van ondermijnende criminaliteit en op de website van de politie