Denk mee over duurzame energie in Peel en Maas

Geplaatst op donderdag 17 september 2020

Klimaatverandering is niet meer weg te denken uit de media. Of u het er mee eens bent of niet, iedereen heeft het er over. Wereldwijd willen we zorgen dat de opwarming onder de 2°C blijft. Dit doen we door met fossiele brandstoffen te stoppen en duurzame energiebronnen te gebruiken. Dit noemen we de Energietransitie.

Bijeenkomsten

De Climate Chase Game is een spel dat ons kan helpen om ideeën en kansen inzichtelijk te maken. Meer informatie over het spel vindt u op de website Driven by values. Naast de game komt ook de participatie-coalitie kennis en ervaring delen over buurtaanpakken, energieprojecten, lokaal eigenaarschap en het organiseren van coöperaties.

Wilt u meedenken? Dan kunt u zich opgeven voor de volgende bijeenkomsten:

  • Ankerplaats Grashoek, woensdag 30 september 2020 van 19.00 uur tot 23.00 uur
  • De School Maasbree, woensdag 7 oktober 2020 van 19.00 uur tot 23.00 uur
  • ’t Erf Egchel, donderdag 8 oktober 2020 van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Aanmelden

De grootte per groep is maximaal 20 deelnemers, dus meld u snel aan. Mochten er meer aanmeldingen zijn, kijken we of er nog een extra bijeenkomst georganiseerd kan worden. Aanmelden kan via e-mail. Zet in het onderwerp: Beleef Samen Duurzaamheid.

Energietransitie

De Energietransitie geeft kansen en kan bijdragen aan het goede leven in Peel en Maas. Denk aan schone en toekomstbestendige energie en profijt voor inwoners.

Daarnaast geeft de Energietransitie ons als gemeente ook verplichtingen die van invloed kunnen zijn op onze leefomgeving. Denk hierbij aan de Regionale Energiestrategie of het afkoppelen van aardgas. Goede redenen dus om samen met u te verkennen wat de Energietransitie lokaal kan betekenen en welke ideeën of kansen er liggen.