Meldpunt Signaal

Geplaatst op dinsdag 15 september 2020

In Noord-Limburg werken de 7 gemeenten (Peel en Maas, Beesel, Venlo, Horst aan de Maas, Venray, Bergen, Gennep) met partners samen aan een goed werkende keten rondom personen met verward gedrag. Hier is de inrichting van een meld- en adviespunt rondom verward gedrag onderdeel van.

Onder andere de politie en de huisartsenpost  hebben aangegeven telefoontjes te ontvangen met vragen over personen die niet acuut hulp nodig hebben, maar waar zij zich wel zorgen over maken.

In Noord Limburg is daarom Meldpunt Signaal geopend. Meldpunt Signaal is bedoeld voor naasten, bezorgde burgers, hulpverleners en mensen die het gevoel hebben de grip op hun leven (dreigen te) verliezen.

De professionals van Meldpunt Signaal bieden een luisterend oor, vragen door en kunnen advies geven. Wanneer nodig kunnen de juiste organisaties ingeschakeld worden om passende ondersteuning te bieden. Meldpunt Signaal is voor iedereen 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Kijk voor meer informatie op de website Meldpunt Signaal. Meldpunt Signaal is te bereiken via 0900-0116.