Grip op virus: aanvullende landelijke maatregelen vanaf 10 augustus 2020

Geplaatst op vrijdag 7 augustus 2020

Nog steeds leven gelukkig veel mensen de basisregels na. Maar er zijn ook heel veel mensen die dit niet doen. Dat zien we terug in de recente uitbraken.

Aanvullende landelijke maatregelen

We moeten nu aanvullende landelijke maatregelen nemen om de grip op de verspreiding van het coronavirus niet te verliezen. Anders verspelen we de winst die we met elkaar in de afgelopen maanden hebben geboekt.

Daarnaast hebben de lokale bestuurders bevoegdheden om het coronavirus onder controle te krijgen. Dat kan betekenen dat er lokaal extra maatregelen kunnen worden opgelegd, bovenop de landelijke geldende maatregelen.

Basisregels corona

Het belangrijkste is dat we met zijn allen weer grip op het virus krijgen. Het is cruciaal dat we 1,5 meter-afstand tot anderen houden en de basisregels volgen. Ook thuis. Juist thuis.

  • Houd rekening met het aantal gasten dat u thuis kunt ontvangen op 1,5 meter.
  • Zorg dat uw gasten zich aan de hygiëne-maatregelen kunnen houden.
  • Geen omhelzingen, niet naast elkaar op de bank. Juist in de thuissituatie blijken veel mensen besmet te raken.

Blijf thuis bij klachten

En verder blijft ook onverkort gelden dat iedereen thuis blijft bij klachten en zich laat testen. Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen. Bij een positieve testuitslag volgt dan bron- en contactonderzoek. Daarmee versterken we ook weer het zicht op de verspreiding van het virus. Zo kunnen we snel en gericht bijsturen en de verspreiding van het virus tegengaan, daar waar het virus oplaait.