Code oranje reisadvies provincie Antwerpen

Geplaatst op woensdag 29 juli 2020

In de provincie Antwerpen ligt het aantal coronabesmettingen veel hoger dan in de rest van het land en om deze reden zijn er lokaal extra maatregelen.

De autoriteiten roepen op om niet naar de provincie Antwerpen te gaan. Er geldt een avondklok in de hele provincie tussen 23.30 uur en 06.00 uur. Reis alleen als het echt noodzakelijk is naar de provincie Antwerpen inclusief de stad Antwerpen. Dus niet voor toerisme.

U kunt wel door de provincie naar uw bestemming reizen als deze buiten het ‘oranje’ gebied ligt, maar stop niet om te rusten of te tanken.

Omdat de provincie Antwerpen dicht bij provincie Limburg (NL) ligt, is het goed mogelijk dat inwoners uit Peel en Maas daar in de afgelopen dagen zijn geweest. Ben alert. Komt u terug uit Antwerpen, ga 14 dagen in quarantaine. Krijgt u (milde) klachten, laat u testen.

Kijk voor meer informatie op de website Nederland wereldwijd.