Corona- maatregelen vanaf 1 juli 2020 versoepeld

Geplaatst op woensdag 1 juli 2020

Vanaf woensdag 1 juli 2020 worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Zo wordt het maximum aantal mensen bij elkaar voor binnen aangepast naar 100 en voor buiten aangepast naar 250 personen.

Vooral voor sportscholen, sauna’s, wellness centra, coffeeshops en casino’s die vanaf vandaag hun deuren weer mogen openen, is dit een grote stap. Na lange periode gesloten te zijn geweest, kunnen ook deze bedrijven weer mensen ontvangen binnen de 1,5 meter samenleving.

Ook zijn alle binnen- en buitensporten weer mogelijk voor alle leeftijden. Voor alle leerlingen binnen het onderwijs vervalt de 1,5 meter afstandsregel. Voor personeel onderling en van personeel naar de leerlingen blijft de afstandsmaatregel wel gelden.
Discotheken en nachtclubs mogen op termijn open, als de situatie het toelaat en het virus onder controle blijft. Rond 1 september wordt dit opnieuw bekeken.

Evenementen

Evenementen zoals kermissen en braderieën worden onder voorwaarden weer mogelijk, als ook grotere buitenconcerten, festivals en sportevenementen. Daarvoor moeten wel eerst vergunningen worden afgegeven.
Hier wordt op dit moment een richtlijn voor opgesteld om aanvragen voor vergunningen eenduidig te beoordelen en overzichtelijker te maken. Ook komen er heldere en eenduidige protocollen voor kermissen. Het streven is om deze uiterlijk vrijdag 10 juli 2020 klaar te hebben.

Afstand houden en alert blijven

We krijgen meer ruimte, omdat we afstand houden. Daarom blijft de afstand van 1,5 meter nog steeds als belangrijkste regel overeind. Nog steeds is het van groot belang om gezond verstand te gebruiken bij alle activiteiten die we ondernemen en hierbij alert en waakzaam te zijn. We roepen dan op om ook in huiselijke omgeving hier aandacht aan te blijven besteden. Alleen bij voldoende afstand kunnen we de ruimte houden die we nu weer krijgen.

Wijzigingen per 1 juli 2020

De complete en uitgebreide informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.