Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Volledige weekmarkt in Panningen

Geplaatst op vrijdag 5 juni 2020

Vanaf 10 juni 2020 hebben we weer een complete weekmarkt in Panningen. Ook verkopers van artikelen die geen voedsel zijn, kunnen weer mee doen. Het houden aan de basisregels is dan wel belangrijker dan ooit om het coronavirus onder controle te houden.

Deze basisregels zijn:

  • houd 1,5 meter afstand
  • vermijd drukte
  • werk zoveel mogelijk thuis
  • was vaak je handen
  • heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en laat je testen. Ben je ook benauwd en/of heb je koorts? Dan blijven alle personen met wie je samenwoont thuis.

Voorzorgsmaatregelen

In overleg met de marktmeester, marktcommissie, centrummanager en de gemeente hebben we alle voorzorgsmaatregelen genomen volgens de RIVM-maatregelingen om de markt voor u en de marktondernemers veilig te maken. Ook zetten we tijdelijk ‘stewards’ in om bezoekers te helpen.

Extra ruimte

Door de RIVM-maatregelen hebben we extra ruimte nodig en voegen we een gedeelte van het Raadhuisplein toe aan het marktgebied. Hierdoor hebben we tijdelijk een nieuwe indeling. Wij doen een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid en vragen u dringend om de basisregels en aanwijzingen op te volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Inrichting vòòr de verkoopwagen/kraam

Om geen vermenging te krijgen van klanten/rij wachtenden met bezoekers die over de markt lopen, heeft iedere wagen/kraam één in- en uitgang. Iedere marktondernemer regelt dit voor zijn eigen wagen/kraam. Soms kiezen we voor een andere indeling vòòr de wagen/kraam. Wordt niet voldaan aan de RIVM-richtlijnen, mag deze markondernemer niet openen totdat dit wel geregeld is.

Fietsenstalling

Ook zorgen we dat de gratis en bewaakte fietsenstallingen (bij Petsnmore en op het Raadhuisplein) bemand zijn. De fietsenstalling op het Raadhuisplein wordt iets verplaatst, maar blijft wel op het Raadhuisplein. Er is dus voldoende plek om de fietsen te stallen en voldoende afstand te houden volgens de maatregelen.

Naleving van de maatregelen   

Zowel de marktorganisatie als Toezicht en Handhaving voeren regelmatig controles uit op naleving van de maatregelen.