Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Hulp bij geldzorgen

Geplaatst op woensdag 3 juni 2020

Heeft u geldzorgen? U bent niet de enige. 1 op de 5 Nederlanders heeft geldzorgen. Zeker in deze bizarre coronatijd. Weet dat er altijd mensen zijn die u willen en kunnen helpen.

Wacht niet te lang

Mensen wachten vaak te lang voordat ze hulp zoeken. Gemiddeld wacht een Nederlander met schulden 5 jaar, met het zoeken van hulp. Boetes, aanmaningen en incassokosten zorgen dat het bedrag in die 5 jaar 10 keer zo hoog wordt.

Praat erover

Kijk in uw directe omgeving. Is er iemand met wie u over uw geldproblemen kunt praten? Wie kunt u vertrouwen? Vaak is er een vriend, buur, een collega of familielid, die u een luisterend oor kan bieden. Of zoek een vrijwilliger die u helpt met geldzaken. Zo zet u een eerste stap naar een oplossing.

Wegwijzer helpt u verder

De Wegwijzer van Vorkmeer helpt u bij het vinden van een vrijwilliger die u helpt met uw geldzaken. Stuur een e-mail naar Wegwijzer Vorkmeer met daarin uw naam en telefoonnummer. Een medewerker van Vorkmeer belt u dan om uw vraag te bespreken en kijkt of een vrijwilliger u kan ondersteunen. Een vrijwilliger biedt u een luisterend oor en kan gericht advies en tips geven voor uw situatie.

Ga naar de gemeente

Woont u in Peel en Maas dan kunt u ook bij de gemeente terecht voor schuldhulp. Onze schuldhulpverleners werken vanuit thuis. Op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur kunt u contact op nemen door te bellen naar 077 306 6666. Vraag naar iemand van schuldhulpverlening. Of e-mail naar Schuldhulpverlening Peel en Maas. Samen kijken we naar uw financiële situatie en op welke manier wij u het beste kunnen helpen.

Wilt u een budgetcheck of tips om met uw geldzaken om te gaan? Dan bent u altijd welkom voor een telefonisch gesprek. Een schuldhulpverlener helpt u op weg. Het hebben van schulden is dus geen voorwaarde om het gesprek aan te gaan.

Kosten

Hulp bij geldzorgen of financiële problemen is gratis voor inwoners van Peel en Maas.