Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Terrassen weer open op 1 juni 2020

Geplaatst op woensdag 27 mei 2020

Op 1 juni 2020 mogen de terrassen weer open en kunnen we weer genieten van een terrasbezoek. Daar krijgen we als gemeente veel vragen van ondernemers over. Deze versoepeling willen we samen met de horecaondernemers zo veilig mogelijk laten verlopen. Daarom is de Taskforce horeca opgericht. Hierin denken ondernemers en de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland afdeling Peel en Maas samen na hoe we dit voor iedereen zo goed mogelijk vorm kunnen geven.

Terrasuitbreiding

We krijgen op dit moment veel vragen en verzoeken van ondernemers om het terras uit te breiden. In Peel en Maas denken we graag mee met de ondernemers. Natuurlijk altijd met respect voor de omgeving en de omwonenden. Zodat we samen kunnen genieten van de versoepeling en onze openbare ruimte. Plannen voor terrasuitbreidingen worden zorgvuldig besproken en beoordeelt door de Taskforce.

Veiligheid en het voorkomen van overlast zijn belangrijke aandachtspunten. Om een zorgvuldig besluit te nemen zijn er lokale richtlijnen opgesteld die in combinatie met het protocol van Koninklijke Horeca Nederland de basis zijn om terrasuitbreiding vorm te geven. Uiteraard moet iedereen zich ook houden aan de landelijke maatregelen en de noodverordening van de Veiligheidsregio-noord.

Communicatie met buren

Ondernemers die het terras willen uitbreiden, vragen we voor het insturen van een uitbreidingsverzoek daarover in gesprek te gaan met eventuele buren. We merken dat dit volop gebeurd. Ondernemers die hun terras mogen uitbreiden krijgen daar bericht over. De lijst met horecaondernemers die mogen uitbreiden plaatsen we op onze website.

Door samen te werken en met elkaar in gesprek te gaan kunnen we na 1 juni 2020 veilig genieten van een terrasbezoek. Samen beleven we de ruimte.

Meer informatie: Ondernemen en horeca