Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Dodenherdenking 4 mei 2020 - Toespraak burgemeester Delissen- Van Tongerlo

Geplaatst op maandag 4 mei 2020

Dames en heren, jongens en meisjes, lieve mensen,

“Verhalen om nooit te vergeten” Dat is het jaarthema van deze editie van de 4 mei herdenking. Wie had dit ooit gedacht. Omwille van een vreselijk virus zijn de herdenkingen in heel Nederland anders vormgegeven. Ook in Peel en Maas. 

Ik sta hier “alleen” bij het monument van Everlo in Panningen, zoals ook de wethouders bij de andere monumenten in Maasbree, Meijel, Baarlo en Kessel vandaag een krans hebben gelegd. Heel vreemd en stil. Het zijn onwerkelijke tijden en het vraagt van elke Nederlander offers. Maar we hebben een dak boven ons hoofd, mogen de straat op, leggen op allerhande manieren contacten en hebben te eten. En we leven in vrijheid. We herdenken vandaag een zwarte periode die ons voorstellingsvermogen te boven gaat. Zwarte bladzijden uit de geschiedenis die we moeten blijven vertellen om deze nooit te vergeten.

Lees de volledige toespraak (PDF, 191.2 kB) van burgemeester Delissen- Van Tongerlo.