Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Thuis stilstaan bij 4 en 5 mei

Geplaatst op vrijdag 1 mei 2020

Dit jaar maken we 4 en 5 mei vanuit huis mee. Er zijn geen gezamenlijke herdenkingen en kransleggingen. We staan alleen, maar toch samen stil, bij beide dagen. En iedereen kan meedoen. Hang de vlag uit, speel mee, zing mee, neem stilte in acht, kijk tv en spreek over vrijheid.

Uitzending via Omroep P&M

Maandagavond 4 mei om 19.30 uur spreekt burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo alle inwoners van Peel en Maas toe. Omroep P&M zendt de toespraak uit via de televisiezender en sociale media.

Wat kunt u op 4 mei doen?

  • Vlag met ons mee. Om te laten zien dat we het samen doen vragen wij iedereen om met ons mee te vlaggen. Op 4 mei hangen we de vlag halfstok.
  • Speel de taptoe met ons mee. Het Taptoe-signaal is de muziek, gespeeld door blazers, die de twee minuten stilte inluidt bij de dodenherdenking.
  • 2 minuten stilte om 20.00 uur. Na de twee minuten stilte klinkt om 20.02 uur het Wilhelmus en volgt de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Wat kunt u op 5 mei doen?

  • Het 5 mei-concert in Amsterdam sluit elk jaar af met de klassieker We’ll Meet Again, tijdens de oorlog gezongen door Vera Lynn. Zing gerust mee.
  • Vlag met ons mee. Op 5 mei hijsen we de vlag in de top om onze vrijheid te vieren en hoop uit te stralen.

Meer informatie leest u op de website van Nationaal Comité 4 en 5 mei.