Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Verboden snoeihout te verbranden

Geplaatst op vrijdag 10 april 2020

Binnen de gemeente Peel en Maas is het met een ontheffing voor bewoners in het buitengebied mogelijk om snoeihout te verbranden, dat vrijkomt bij het jaarlijks onderhoud aan de eigen erfbeplanting. De periode loopt van 1 oktober tot 30 april.

Stookverbod

Door de aanhoudende droogte is al enkele weken fase 2 voor natuurbranden van kracht. Dit houdt in een algeheel stookverbod.  Verbranding van snoeihout is dus niet meer toegestaan en ontheffingen zijn opgeschort.

Corona

Ook de huidige coronacrisis vraagt aandacht voor de gezondheid in algemene zin en specifiek voor mensen die klachten hebben aan de luchtwegen. Het verbranden van (snoei)hout in deze periode heeft een negatief effect op een gezonde leefomgeving.