Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Aan de kinderen van Peel en Maas

Geplaatst op zondag 22 maart 2020

Brief van burgemeester Delissen- Van Tongerlo aan de kinderen van Peel en Maas.

Beste kinderen van Peel en Maas,

Het is voor jullie vast ook een hele spannende tijd. Want iedereen heeft het over het Coronavirus. Je ziet er van alles over op TV, bijna de hele dag door. Ook je ouders hebben je waarschijnlijk al uitgelegd wat het Coronavirus is. En dat je heel vaak je handen moet wassen en hoe je moet hoesten en niezen in je ellenboog.

Mensen kunnen van het Coronavirus flink ziek worden. Zo ziek zelfs, dat ze soms naar het ziekenhuis moeten. En mensen kunnen het Coronavirus ook heel gemakkelijk aan elkaar doorgeven. Zo worden dan heel veel mensen ziek. En dat willen we natuurlijk niet. Want als heel veel mensen tegelijk ziek worden, is er niet genoeg plaats in het ziekenhuis.

Omdat we niet willen dat mensen elkaar gemakkelijk ziek maken, heeft onze regering strenge regels gemaakt. En dat hebben ook de kinderen van Peel en Maas al gemerkt. Sportwedstrijden, trainingen, scouting en heel veel andere leuke dingen mogen een tijdje niet doorgaan. En voor de meesten van jullie zijn de scholen en de opvang gesloten. Sommige kinderen mogen nog wel naar school of naar de opvang. Dat zijn de kinderen met ouders die werken in bij voorbeeld het ziekenhuis, de zorg, of de politie.

Sommigen van jullie maken zich vast ook zorgen of het ooit weer gewoon wordt. Dan kan ik jullie geruststellen. Als we zoveel mogelijk thuisblijven, doen wat de regering van ons gevraagd heeft en niet in paniek raken, is over een tijdje alles weer gewoon.

Ik zou jullie willen vragen om iets te doen voor de mensen die thuis zitten en geen bezoek mogen ontvangen. Bel of app je opa, oma en die lieve oude buurvrouw. Maak een mooie tekening of stuur een leuke brief of kaart voor iemand die vaak alleen is.

Of doe iets waar je zelf blij van wordt, Want daarmee maak je ook anderen blij! Het is een bijzondere tijd en samen slaan we ons er doorheen!

Groeten van de burgemeester van Peel en Maas,
Wilma Delissen- van Tongerlo.