Overdrachtsmoment OLS

Geplaatst op donderdag 30 januari 2020

Op 13 juli 2019 won schutterij Sint Willibrordus uit Meijel het OLS 2019 in Sevenum: Meijel heeft d’n Um! Het winnen betekent ook dat deze schutterij –ook wel bekend als de Gruu:n- het OLS van 2020 organiseert. Op zondag 5 juli 2020 is het zover. Op 29 januari 2020 vond de bestuurlijke overdracht van gemeente Horst aan de Maas aan gemeente Peel en Maas plaats op het schuttershome van schutterij St Willibrordus in Meijel.

Naast Deputé Robert Housmans van de provincie Limburg waren afgevaardigden aanwezig van het bestuur OLS Meijel en van schutterij St Willibrordus, de burgemeesters, projectwethouders en de ambtelijke projectleiders van beide gemeenten.

Programma

Na ontvangst door Hubert Vos, voorzitter stichting OLS Meijel 2020, hebben burgemeester Ryan Palmen en wethouder Han Geurts van Horst aan de Maas een bundel evaluaties en ervaringen overgedragen aan burgemeester Wilma Delissen en wethouder Wim Hermans van Peel en Maas. Burgemeester Delissen sprak haar trots en waardering uit naar iedereen die een rol heeft in de organisatie.

Wethouder Hermans voegde daar aan toe: ‘Eerste beleving is dat zowel bestuurlijk als vereniging als gemeenschap direct in actiestand schoot toen ‘d’n Um’ binnen was om van het OLS 2020 een groot succes te maken.’ Hij sprak de waardering uit voor de professionele opzet van de stichting en werkgroepen waarmee de gemeente ook haar ondersteunde rol en positie kan innemen. 

Deputé Housmans gaf aan dat hij het belangrijk vindt om bij de overdracht aanwezig te zijn omdat het OLS symbool  staat voor de Limburgse normen en waarden en ook zorgt voor de participatie van gemeenschappen. Daarnaast is het OLS een promotie van de Limburgse taal. Voor de provincie is het belangrijk dat het een feest is zonder beperkingen tot in lengte der dagen. Als afsluiting gaf voorzitter  Vos een presentatie over het OLS-terrein en de optochtroute.

Dè rakt òw

Tijdens de bijeenkomst werd ook de visie van het komende OLS uitgesproken: ‘We gaan mensen raken en böllekes missen. Het OLS 2020 in Méél tot een onvergetelijke persoonlijke herinnering maken door tradities te borgen én te verrassen.’ OLS 2020 Meijel: dè rakt òw.


V.l.n.r.: wethouder Han Geurts, burgemeester Ryan Palmen, deputé  Robert Housmans, burgemeester Wilma Delissen, wethouder Wim Hermans en voorzitter Hubert Vos