Bijeenkomst donderdag 23 januari 2020

Geplaatst op woensdag 15 januari 2020

Om stil te staan bij de Nederlandse slachtoffers van de Holocaust is op donderdag 23 januari 2020 van 16.00 uur tot 17.00 uur een bijeenkomst in het Huis van de Gemeente.

Hierbij is het Levenslicht te zien, een tijdelijk monument dat in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is ontwikkeld door Studio Roosegaarde. Na de onthulling van het monument is er een informele afsluiting waarbij er ruimte is om na te praten.

Aanmelden

Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar info@peelenmaas.nl.

75 jaar bevrijding

Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, hét internationale symbool van de Holocaust, werd bevrijd. In heel Nederland zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden, Roma en Sinti vervolgd, gedeporteerd en vermoord.