Leerwerkhuis en internationale werknemers

Geplaatst op donderdag 28 november 2019

Op 28 november 2019 ontvingen we gedeputeerde Ger Koopmans in Panningen. Met hem spraken we over de leerwerkhuisaanpak en het integraal beleid internationale werknemers in de praktijk.

Binnen het Leerwerkhuis werken de gemeenschappen, welzijnsorganisatie Vorkmeer, ROC Gilde, Werkvloertaal en het werkgeversplatform ‘WIJ maken werk van werk’  samen aan integratie en participatie van onze burgers. Doen wat nodig is, is daarbij het devies.

Met steun van de provincie Limburg heeft de gemeente Peel en Maas deze nieuwe aanpak kunnen ontwikkelen en in de praktijk kunnen brengen.

Bij het rondetafelgesprek over internationale werknemers kwamen verhalen uit de praktijk in de gemeenschappen voorbij. Daarin kwam goed naar voren dat de Werkgroep Nieuwkomers Baarlo, welzijnsorganisatie Vorkmeer, infopunt Polen bibliotheek Maas en Peel Maasbree, het belang van arbeidsmigranten en de gemeente Peel en Maas intensief samenwerken aan her bevorderen van integratie en participatie van internationale werknemers. 

Gedeputeerde Ger Koopmans

Met deputé Ger Koopmans bespraken we vandaag positieve ontwikkelingen en ervaringen. Maar hebben we ook aandachtspunten benoemd. En dat allemaal vanuit de boeiende verhalen van onze partners en medewerkers uit de praktijk.

Gedeputeerde Ger Koopmans gaf ons vandaag het vertrouwen dat we met integratie en participatie van kwetsbare inwoners op de goede weg zijn en qua innovatieve aanpak zelfs één van de koplopers op dit gebied in Limburg. Dat sterkt ons om de aanpak op deze wijze voort te zetten.

Werkbezoek Gedeputeerde Ger Koopmans  Gedeputeerde Ger Koopmans met wethouders Anget Mestrom en Wim Hermans