Peel en Maas hijst vlag tegen geweld tegen vrouwen

Geplaatst op maandag 25 november 2019

Peel en Maas zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij ‘Orange the World’. Het college van burgemeester en wethouders hijst daarom vandaag 25 november 2019 de oranje vlag vóór het Huis van de Gemeente. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Op 2 juli 2019 heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen waarmee ze het college van B en W verzoeken om aan te sluiten bij de Orange the World-campagne. Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo namens het college: ‘Als samenleving moeten we elke dag opkomen tegen geweld, tegen wie dan ook. De komende zestien dagen hebben we specifiek aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Wij vinden het onacceptabel dat zoveel vrouwen en meisjes wereldwijd te maken krijgen met geweld: lichamelijk, seksueel of online. Met deze campagne laten we zien dat dit niet kan!’

Wereldwijde actie

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World-actie, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op deze dag en eindigt op 10 december 2019. Dit zijn de zestien actiedagen tegen geweld tegen vrouwen.