Fototentoonstelling ‘Levendig en bruisend platteland’

Geplaatst op vrijdag 15 november 2019

Vanaf 11 november 2019 is de rondreizende fototentoonstelling ‘Levendig en bruisend platteland’ te zien in de hal van het Huis van de Gemeente in Panningen. De tentoonstelling van de 10 foto’s is toegankelijk tijdens de gebruikelijke openingstijden. ‘Laat zien hoe levendig en bruisend het platteland is’, dat was de opdracht van de fotowedstrijd die in 2018 is gehouden door de P10.

De P10, een samenwerkingsverband van plattelandsgemeenten waar Peel en Maas ook deel van uitmaakt, hield een fotowedstrijd in het kader van het 10-jarig bestaan van de P10. Het resultaat:168 prachtige foto’s. De 10 mooiste inzendingen vormen samen een rondreizende tentoonstelling.

Over de P10

In 2008 startte de P10 met tien grote plattelandsgemeenten om de schoonheid, dynamiek en vraagstukken van het platteland onder de aandacht te brengen. Inmiddels zijn er twintig gemeenten aangesloten die gezamenlijk 720.000 inwoners van het platteland vertegenwoordigen.

P10-gemeenten kenmerken zich door veel grondoppervlak, kleine kernen en een lage bevolkingsdichtheid. Zij delen kennis en zorgen ervoor dat de stem van het platteland gehoord wordt. De P10 werkt samen met de VNG, overheden en verschillende andere organisaties. Belangrijke thema’s zijn leefbaarheid, bereikbaarheid en de energietransitie. Meer informatie over de P10 vindt u op www.p-10.nl.


De winnende foto van Dingena Mol