Erfgoedplatform Peel en Maas opgericht

Geplaatst op maandag 11 november 2019

Op donderdag 31 oktober 2019 is tijdens het Breed Erfgoedoverleg van de gemeente Peel en Maas het Erfgoedplatform Peel en Maas opgericht. Tijdens de oprichtingsbijeenkomst waren ruim 40 belangstellenden aanwezig. Er werd enthousiast gereageerd op het nieuwe erfgoedplatform. Bij de helft van de aanwezigen heeft meteen de intentie uitgesproken lid te worden van het platform. Wethouder Wim Hermans was de eerste die de intentieverklaring namens de gemeente Peel en Maas ondertekende.

Samenwerking

Het Erfgoedplatform Peel en Maas stimuleert de samenwerking tussen erfgoedorganisaties in de gemeente. Daarnaast delen zij kennis met elkaar en stellen zij specifieke expertise beschikbaar aan elkaar.

Het Erfgoedplatform Peel en Maas is opgezet in verenigingsvorm en legt hiermee de zeggenschap volledig bij de leden. Doel van de samenwerking is het grotere bekendheid geven aan erfgoed binnen de gemeente. Ook zorgen dat het erfgoed voor de toekomst bewaard blijf is belangrijk. Het erfgoedplatform ziet vele mogelijkheden tot samenwerking die uiteindelijk ook kostenbesparend kunnen zijn

Lid worden

De komende tijd worden alle erfgoedorganisaties uitgenodigd lid te worden van deze spiksplinternieuwe koepelorganisatie. De eerste algemene ledenvergadering van de nieuwe vereniging is gepland op dinsdag 28 januari 2020.