Koninklijke Onderscheiding voor Trees Dorssers-Pubben uit Helden

Geplaatst op dinsdag 5 november 2019

Op dinsdagmiddag 5 november 2019 heeft burgemeester Wilma Delissen - van Tongerlo een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan:

Mevrouw T.M.G. Trees Dorssers-Pubben (79) uit Helden.


Foto: Stefan Koopmans

Maatschappelijke verdiensten

  • Mevrouw Dorssers-Pubben heeft zich 25 jaar onafgebroken ingezet voor de Zonnebloem in diverse functies. Zo was ze onder meer bestuursvoorzitter van 1999 tot 2015, bezoekt ze meerdere gasten wekelijks van 1994 tot heden en was ze vakantievrijwilliger van 2002 tot 2010.
  • Daarnaast was ze in de jaren tachtig ouderhulp bij voormalige Basisschool Onderseveld in Helden.Ook was ze actief voor de Stichting Jeugdvierdaagse Helden waar ze jarenlang jurylid was en de inschrijvingen verzorgde.
  • Mevrouw Dorssers-Pubben was één van de oprichters van de boekenmarkt die georganiseerd werd voor het zangkoor Belcanto. Ze was zeer betrokken en beheerde jarenlang deze markt.
  • Sinds 1984 is mevrouw Dorssers-Pubben ook vrijwilliger in een verpleeg- en verzorgingshuis.
  • Tot slot was ze redactielid van het historisch tijdschrift De Moennik. Het tijdschrift dat uitgegeven wordt door de Heemkundevereniging Helden. Ze verzorgde hiervoor de rubriek "Wie hètse en wie sjrief se dich" van 2006 tot 2014 en de rubriek 'Bèjeingezeumerd' van 2013 tot 2015.