Spelregels aanbieden textiel in Peel en Maas

Geplaatst op dinsdag 17 september 2019

Bied textiel altijd aan in een gesloten plastic zak, dit voorkomt dat textiel vies en vochtig wordt. Textiel is zowel mooie, bruikbare kleding als kapotte, versleten kleding. Maar ook handdoeken, tafelkleden, schoenen, tassen, wollen dekens en gordijnen mogen bij het textiel.

Wat mag er allemaal bij textiel?

 • Kleding
 • Huishoudelijk textiel, zoals handdoeken, theedoeken, washandjes, etc.
 • Schoenen (per paar gebonden)
 • Sokken (per paar)
 • Accessoires, zoals hoeden, riemen, tassen
 • Zachte knuffels

Wat mag er niet bij textiel?

 • Natte kleding of losse schoenen
 • Kleding die vies is
 • Textiel wat met verf of olie is besmeurd
 • Vloerbedekking, tapijten en matten
 • Vulling van kussens, tuinkussens of speelgoed
 • Matrassen, dekbedden en kussens

Alle ingezamelde textiel gaat naar het bedrijf Share and Wear in Beringe. De gemeente werkt samen met dit bedrijf om meer waarde uit het textiel te halen. Het textiel wordt gesorteerd. Door het textiel te sorteren krijgt kleding een 2e leven. Bij het sorteren werken mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld mensen van het Leerwerkhuis van de gemeente. Dit zijn mensen die we helpen met inburgeren, de taal leren en zichzelf te ontwikkelen.