Burgemeester Delissen-van Tongerlo sluit twee drugspanden

Geplaatst op donderdag 15 augustus 2019

Burgemeester Delissen-van Tongerlo heeft op 15 augustus 2019 twee drugpanden voor 3 maanden gesloten.

  • drugspand aan de Roomweg in Grashoek: de politie heeft in juni 2019 een woningdoorzoeking uitgevoerd omdat in een strafrechtelijk onderzoek informatie naar voren was gekomen waaruit bleek dat vermoedelijk met enige regelmaat hennep geknipt/verwerkt  werd in de woning. Op het perceel is hennep aangetroffen en  zijn diverse goederen voor de verwerking van hennep, een grote hoeveelheid contant geld en een op een echt lijkend vuurwapen aangetroffen. De woning blijft gesloten tot 15 november 2019.
  • drugspand aan de Servaashof in Helden: de woning werd gesloten in verband met het aantreffen van twee hennepplantages in juni 2019. Op de eerste etage is in een slaapkamer een in werking zijnde hennepplantage van 184 hennepplanten aangetroffen. Op de tweede etage is in een henneptent een in werking zijnde hennepplantage met 148 hennepplanten aangetroffen. Ook deze woning in Helden is tot 15 november 2019 voor iedereen verboden terrein.

Waarom sluit de burgemeester drugspanden?

Inwoners van Peel en Maas moeten zich veilig kunnen voelen in hun straten, wijken, dorpen en buitengebied. De productie en handel in drugs is een onwenselijke situatie, die ernstige gevolgen kan hebben voor de openbare orde en veiligheid. Met de sluiting wordt de openbare orde, de aantasting van het woongenot en de bedreiging van de leefbaarheid voor de omgeving hersteld en het gevaar voor de veiligheid en gezondheid beëindigd.

Meld verdachte situaties altijd

Drugspanden, wietzolders drugslabs zijn overal. Op het platteland en in woonwijken. In een buurt waar drugs wordt geteeld, lopen ook de buurtbewoners gevaar. Vermoedt u een hennepkwekerij of xtc-lab in uw omgeving of een andere verdachte situatie? Of herkent u één of meerdere signalen? Blijf er niet mee lopen maar meld wat u weet bij de gemeente. Ook als u twijfelt.

U kunt contact opnemen met  de adviseurs Openbare Orde en veiligheid van de gemeente, telefoon 077 3066 666. Wilt u liever anoniem blijven? Stuur dan een e-mail naar iserietsnietpluis@peelenmaas.nl of vul het tipformulier in op onze gemeentelijke website.

Meer informatie?

Lees onze folder Ondermijnende criminaliteit (PDF, 4.0 MB), bekijk de website van de Regionale Informatie en Expertise Centra (RIEC) voor bestrijding van ondermijnende criminaliteit en op de website van de politie.