Wij zoeken getuigen - drugsafval gedumpt in Maasbree

Geplaatst op maandag 22 juli 2019

De brandweer heeft vrijdagavond 19 juli 2019 gedumpte vaten met onbekende inhoud gevonden op de Lange Heide in Maasbree. Daar werden een aantal vaten met drugsafval uit het water gehaald. Wanneer de vaten zijn gedumpt is niet bekend. De opruimkosten kosten geld. Geld dat uiteindelijk door de burgers wordt betaald.

Heeft u iets gezien of gehoord?

Wij vragen mogelijke getuigen van de dumping zich te melden. Heeft u iets gezien of gehoord, meld dit dan zo snel mogelijk. Uw melding wordt vertrouwelijk behandeld.

U kunt contact opnemen met de politie via 0900 8844 of met team Openbare Orde en Veiligheid, telefoon 077 306 6666, e-mail iserietsnietpluis@peelenmaas.nl.  Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meldmisdaad Anoniem via 0800 7000.

Deel uw vermoedens met ons 

Blijf er niet mee rondlopen, maar meld wat u weet bij de gemeente, ook als u twijfelt. Het kan een onderbuikgevoel zijn. Bijvoorbeeld als u steeds dezelfde mensen ziet die niet in uw buurt wonen, met steeds weer anderen in de straat. Zeker als die mensen nerveus, gejaagd of op hun hoede zijn, kan dat duiden op drugshandel. Schrijf opvallende gegevens op zoals kentekens van auto’s en kenmerken van verdachte personen.

Het is een kleine moeite om daar melding van te maken. Is er niets aan de hand, dan is het goed. Anders gaan wij iets doen en misschien helpt u uzelf of een buurtgenoot om verder in de ellende te komen. Wij overleggen graag met u.

De strijd tegen drugs

In Limburg hebben we te maken met serieuze problemen rond drugs, ook in Peel en Maas. Naast het aanpakken van de daders investeren we ook in het voorkomen van situaties. Met de provinciale campagne Wat zet jij op het spel en de gemeentelijke campagne Wat staat er op het spel willen we inwoners en bedrijven bewust maken van de risico’s voor zichzelf en hun omgeving.

We doen er alles aan om drugsproductie, drugshandel en drugsdumping tegen te gaan. Omdat de ellende die erdoor ontstaat in de omgeving enorm is. Alleen: uw hulp is daarbij hard nodig.