Tussenstand inzamelactie Stichting Taxus Taxi

Geplaatst op dinsdag 16 juli 2019

Stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in voor de strijd tegen kanker. De éénjarige twijgjes worden gebruikt voor de kankerremmende medicijnen Paclitaxel en Docetaxel. Sinds de start van de actie op 10 juni 2019 is er snoeisel ingezameld voor ruim 1.000 chemotherapieën.

Aanbieden snoeisel tot eind augustus/begin september

Tot eind augustus/begin september kunt u via de website van Taxus Taxi of telefonisch via 085 489 6350 een afspraak maken. De stichting haalt uw snoeiafval (minimaal 1 volle kruiwagen) dan kosteloos binnen 3 dagen bij u thuis op.

U kunt het snoeisel ook op zaterdag en op zondag laten ophalen. De exacte einddatum van de Taxus Taxi Actie 2019 is nog niet bekend. Kijk hiervoor op de website en social media van Stichting Taxus Taxi.

Afhalen gratis opvang zeilen en tassen

Speciale opvangzeilen en tassen zijn gratis afhalen bij het Milieupark in Panningen en bij de Welkoop. Met de opvangzeilen wordt het snoeisel schoon opgevangen en in de speciale tassen op een luchtige manier bewaard.

Knipvoorwaarden

Wilt u meedoen met de inzamelactie? Houd dan rekening met de knipvoorwaarden, anders is het snoeisel niet bruikbaar. Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van het snoeisel. Om dit te voorkomen, vraagt de inzamelaar om in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal.

Kijk op de website van Taxus Taxi voor meer uitleg over de knipvoorwaarden en een instructievideo.