Campagne 'Kom uit je schuld'

Geplaatst op donderdag 27 juni 2019

Er rust een groot taboe op (problematische en risicovolle) schulden. We houden het voor ons zelf. Door schaamte trekken mensen zich terug en stapelen de geldzorgen zich op. Dat moet anders. Een eerste stap naar een oplossing is erover praten.

Hulp bij geldzorgen

Ook in onze gemeente zijn er mensen met schulden of betalingsachterstanden. Hoeveel dit er precies zijn weten we niet. We schatten dat iets minder dan de helft zich bij schuldhulpverlening heeft aangemeld. Dat is jammer, want schuldhulpverlening kan helpen bij het oplossen van financiële problemen.

Op de website www.komuitjeschuld.nl staan ervaringsverhalen van mensen die schulden hebben en hoe zij die aanpakten. Ook staan er tips voor mensen die willen weten wat zij kunnen doen als ze denken dat iemand schulden heeft.