Taxus Taxi 2019 start weer in Peel en Maas

Geplaatst op donderdag 6 juni 2019

Stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in voor de strijd tegen kanker. De taxusnaalden bevatten  dé belangrijkste basisgrondstof voor chemotherapieën. Vanaf 2017 doet gemeente Peel en Maas mee met de Taxus Taxi inzamelactie.

Start inzameling 10 juni 2019

Vanaf maandag 10 juni 2019 kunt u via de website van Taxus Taxi of telefonisch via 085 489 6350 een afspraak maken. De stichting haalt uw snoeiafval (minimaal 1 volle kruiwagen) dan kosteloos binnen 24 uur bij u thuis op. U kunt het snoeisel ook op zaterdag en op zondag laten ophalen.

Afhalen gratis opvangzeilen en tassen

Vanaf maandag 10 juni 2019 kunt u de speciale opvangzeilen en tassen gratis afhalen bij het Milieupark in Panningen. Met de opvangzeilen wordt het snoeisel schoon opgevangen en in de speciale tassen op een luchtige manier bewaard.

Knipvoorwaarden

Wilt u meedoen met de inzamelactie? Houd dan rekening met de knipvoorwaarden, anders is het snoeisel niet bruikbaar. Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van het snoeisel. Om dit te voorkomen, vraagt de inzamelaar om in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal.

Kijk op de website van Taxus Taxi voor meer uitleg over de knipvoorwaarden en een instructievideo.