Drugspanden voortaan meteen op slot

Geplaatst op donderdag 16 mei 2019

Regelmatig treft de politie drugs in een gebouw aan. Volgens de wet (artikel 13b van de Opiumwet) kan de burgemeester het gebouw dan sluiten, zodat het maken en verhandelen van drugs direct stopt.

Nieuw Damoclesbeleid

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo heeft besloten het Damoclesbeleid aan te scherpen. Met het nieuwe beleid kan een woning direct voor drie maanden worden gesloten. Voorheen werd eerst een waarschuwing gegeven.

Burgemeester Delissen treedt al jarenlang hard op tegen de drugsproblemen. Ze is blij met deze ontwikkeling en gaat de nieuwe sluitingsbevoegdheid inzetten. “Ik tolereer onder geen enkele voorwaarde dat er drugs gemaakt en verhandeld worden in Peel en Maas”, aldus burgemeester Delissen.

Samen een vuist maken

We zien dat steeds meer gemeenten hetzelfde optreden tegen drugcriminaliteit. Daardoor kunnen we ook een gezamenlijke vuist maken tegen drugscriminaliteit in de regio. Georganiseerde criminaliteit ondermijnt het lokale gezag, verslechtert veiligheid en leefbaarheid en levert schade op voor bewoners en ondernemers.

Burgemeester Delissen: “Ik maak me zorgen over de gevaren die criminele activiteiten hebben voor de omgeving. Daarom roep ik inwoners van Peel en Maas op om verdachte signalen altijd te melden, ook als u twijfelt. Wij zoeken het uit. Op deze manier maken we samen de gemeente veiliger”.

Melden