Plattelandshoés krijgt eerste restauratiecompliment

Geplaatst op dinsdag 23 april 2019

De Adviescommissie Kunst en Cultuur heeft donderdag het eerste restauratiecompliment uitgereikt aan het Plattelandshoés in Panningen. Het restauratiecompliment prijst vrijwilligers van mooie, kleine initiatieven die gaan voor het behoud van erfgoed in Peel en Maas.

Muurschildering

Tijdens het opknappen van de oude school Panningen-Noord (nu Plattelandshoés) is een muurschildering ontdekt. Het kunstwerk dateert uit 1956 en is gemaakt door de heer Ramaekers. Een schildersgroep heeft vrijwillig deze muurschildering volledig gerestaureerd. De muurschildering laat het wonen, werken en leven in de jaren vijftig zien.

Bronzen schildje

De winnaar van het restauratiecompliment ontvangt een bronzen schildje in de vorm van de contouren van de gemeente Peel en Maas. Het schildje is gemaakt door twee lokale kunstenaressen. Het restauratiecompliment wordt incidenteel uitgereikt als de gelegenheid zich voordoet.

Adviescommissie Kunst en Cultuur

De Adviescommissie Kunst en Cultuur is ingesteld door burgemeester en wethouders voor een periode van vier jaar en adviseert gevraagd en ongevraagd de gemeente op het gebied van kunst en cultuur. De Adviescommissie Kunst en Cultuur bestaat uit zeven personen die zich vrijwillig hebben georganiseerd.

 

Foto’s: Jac Willekens