Startsein nieuwe gemengde woonwijk Piushof Panningen

Geplaatst op vrijdag 12 april 2019

In Piushof gaat Wonen Limburg een gevarieerde woonwijk bouwen, waar de toekomstige bewoners het belangrijk vinden om er met elkaar een fijne woonomgeving te maken. Sterk verouderde woningen (72) maken plaats voor 46 huur, 8 markthuur en 8 koopwoningen. Donderdag 11 april 2019 was het officiële startsein.

Nieuwe gemende woonwijk

De nieuwe buurt Piushof past perfect bij de vraag ‘om woonconcepten voor ouderen’, zegt wethouder Wanten. Het aandeel 65 plussers in onze gemeente wordt steeds groter. Inwoners geven aan dat ze zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving willen blijven wonen.

Omdat deze woningen levensloop bestendig zijn kunnen ze door inwoners van jong tot oud bewoond worden. Door de manier waarop over de indeling nagedacht is, zijn ingrijpende aanpassingen voor als mensen ouder worden niet nodig.

Door de mix van huur, middenhuur en koopwoningen ontstaat er ook een interessante mix van inwoners in Piushof. We hebben er alle vertrouwen in dat het een levendige bloeiende buurt wordt, een plek waar oud en jong samen gaan genieten.