Ik Pas: Zet je alcoholgebruik op pauze

Geplaatst op woensdag 6 maart 2019

Vanaf 6 maart 2019 zetten verschillende Nederlanders hun alcoholgebruik op pauze. Ook in Noord-en Midden-Limburg betekent dit dat veel mensen na de carnaval, gedurende de vastentijd tot 15 april 2019, 40 dagen geen alcohol drinken. Ga ook de uitdaging aan!

Meedoen

Iedereen die mee wil doen en de voordelen zelf wil ervaren kan zich inschrijven voor IkPas 2019. Bij inschrijving is er de mogelijkheid om een account aan te maken bij IkPas voor een eigen gepersonaliseerde IkPas-omgeving.

In de IkPas-omgeving vindt u:

  • de IkPas-coach: een persoonlijke vraagbaak die u kunt inroepen als u vragen heeft over IkPas of als u wat advies nodig heeft voor op moeilijke momenten. De IkPas-coach staat voor u klaar.
  • badges die u kunt verdienen in allerlei situaties, zoals tijdens een etentje of uw verjaardagsfeestje.
  • unieke content die alleen beschikbaar is voor deelnemers.
  • de mogelijkheid om de contactfrequentie zelf in te stellen. Ontvangt u graag wekelijks een nieuwsbrief, wilt u dagelijks van ons horen of juist vaker of minder vaak? Stel het zelf in.

Inschrijven IkPas

Patronen doorbreken

Door tijdelijk geen alcohol te drinken merkt u welke rol alcohol (vaak onbewust) in uw leven speelt.Door mee te doen met IkPas doorbreekt u patronen en is alcohol niet meer zo vanzelfsprekend. U wordt bewuster in het maken van een keuze om wel of geen alcohol te drinken. Veel deelnemers van IkPas ervaren naast het structureel minder drinken van alcohol ook positieve lichamelijke veranderingen. Ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Achtergrond

Alcoholgebruik heeft niet alleen een grote impact op het individu, maar ook op de maatschappij als geheel. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelt dat alcoholgebruik de Nederlandse samenleving elk jaar ongeveer 2,5 miljard euro kost. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om kosten als gevolg van vroegtijdige sterfte, verlies aan kwaliteit van leven als gevolg van ziektes die met alcohol samenhangen en kosten van verkeersongevallen.