Gemeente Peel en Maas en RD Maasland bereiken akkoord over uittreedsom

Geplaatst op woensdag 6 februari 2019

De gemeente Peel en Maas en de gemeenschappelijke regeling RD Maasland hebben, na het verbreken van de samenwerking begin 2018, een akkoord bereikt over de hoogte van de uittreedsom. Hiermee komt een einde aan een juridische strijd en kunnen beide partijen verder om ieder op eigen wijze de afvalinzameling vorm te geven.

Oud-bestuursvoorzitter en wethouder van de gemeente Maasgouw J. Lalieu, die namens RD Maasland het proces begeleid heeft, vertelt heel blij te zijn dat het onderlinge geschil zonder verdere rechtsgang nu naar ieders volle tevredenheid is afgesloten.”

“Een soms moeizaam proces hebben we uiteindelijk toch samen tot een oplossing weten te brengen. Ik ben blij dat we dit lang lopend dossier op deze manier kunnen afsluiten, “aldus wethouder Paul Sanders.