Dorpsontmoeting Peel en Maas

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019

Vanaf 10 januari 2019 zijn de 10 lokale dorpsdagvoorzieningen binnen gemeente Peel en Maas getransformeerd tot Dorpsontmoeting Peel en Maas. Met een nieuwe naam en een nieuw gezicht willen de dorpsontmoetingen graag laten zien dat zij dé ontmoetingsplek zijn waar iedereen (van de actieve senior tot nieuwkomer) terecht kan voor ontspanning en samenzijn in de meest brede zin van het woord.

Dorpsontmoeting

Van gezellig samen eten tot diverse activiteiten en van een praatje tot lekker erop uit gaan. De dorpsontmoetingen hebben een duidelijke visie. Ze willen af van het ‘verkeerde imago’ dat rond de traditionele dorpsdagvoorzieningen hing. Er is geen zorgvraag of zorgindicatie nodig om deel te nemen aan de vele activiteiten. Integendeel, juist het ontmoeten en samenzijn voert de boventoon en dat zie je terug in het aanbod van iedere lokale dorpsontmoeting. De slogan MAAK MEER MEE slaat daarmee de spijker op de kop.

In het nieuwe logo staat een duidelijke 'M' centraal. Deze M staat voor de mens, maar ook voor maatschappelijk, meedoen, medeleven, motiveren, meer, mogen, midden en maken. De M staat bovendien symbool voor 2 mensen die elkaars hand vasthouden en daarmee het 'samenzijn' bekrachtigen. Omdat het belangrijk is dat iedere lokale dorpsontmoeting een eigen identiteit blijft houden met het dorp, is ervoor gekozen om een 'vertrouwde' naam in het logo te verwerken. Als voorbeeld is de locatie Maasbree benoemd tot Dorpsontmoeting Hoës van Bree.

Nieuwe website

De website www.dorpsontmoeting.nl is de nieuwe verzamelwebsite, waarin iedere locatie ook een eigen website heeft. Daarin zijn onder andere alle lokale activiteiten zichtbaar en is alle informatie te vinden voor deelname, inschrijving en contact.

Maak kennis met Dorpsontmoeting Peel en Maas en MAAK MEER MEE!


Foto: © HALLO Peel en Maas