Ons riool is geen prullenbak: doekjes

Geplaatst op donderdag 3 januari 2019

Gooi de wegwerpdoekjes niet in het toilet maar in een prullenbakje. Dit soort afval kan bij het restafval in de grijze zak. We winden er geen doekjes om, gewoon doen.

Doekjes, doekjes en nog meer doekjes

De populariteit van wegwerp(poets)doekjes neemt toe. Elk huishouden kent ze wel: snoetenpoetsers, billendoekjes, vochtig toiletpapier, poetsdoekjes, doekjes voor intieme verzorging en ga zo maar door.

Deze doekjes zijn makkelijk en snel. Maar ze hebben ook een groot nadeel als ze door het toilet worden gespoeld. Ze lossen vaak erg slecht op en verstoppen de riolering. Ook bij de waterzuivering zijn de doekjes een toenemend probleem. Het oplossen van de verstoppingen kost veel geld en leidt tot hogere belastingen voor de inwoners.