Heropening prachtig erfgoed Kapel van de Lazaristen

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018

Uit dankbaarheid voor de jarenlange steun die de Lazaristen van de gemeenschap van de oude gemeente Helden hebben ontvangen, is op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018 de heropening van de Kapel met het orgel in het missiehuis van de Paters Lazaristen in Panningen.

De neo-gotische kapel en het Mutin-orgel zijn rijksmonumenten en dus een belangrijk erfgoed in Panningen.

De Kepèlse Initiatiefgroep en de Orgelkring hebben in overleg met de paters Lazaristen, plannen gemaakt om de kapel ook in de toekomst een duidelijke functie te geven voor activiteiten die passen bij de aard en geschiedenis van dit gebouw.

Daarbij wordt gedacht aan liturgische vieringen, culturele evenementen en maatschappelijke bezigheden. De kapel mag uitgroeien tot een rust-, ontmoetings- en bezinningscentrum. Het kan een plaats worden waar mensen met elkaar kunnen praten en nieuwe ideeën kunnen opdoen. Zo kan de paterskapel stap voor stap uitgroeien tot een bouwplaats voor spiritueel-maatschappelijk denken en doen.

Zie ook de website www.lazaristen.com.

 

 

  
Foto's: Jac Willekens