Peter Joosten wint Cultuurprijs Peel en Maas 2018

Geplaatst op vrijdag 30 november 2018

Op vrijdagavond 30 november 2018 is de Cultuurprijs Peel en Maas 2018 uitgereikt aan Peter Joosten uit Kessel. Hij ontving de prijs uit handen van burgemeester Delissen in het DOK6 Theater.

Peter Joosten is betrokken bij alles wat cultuur is in de gemeente Peel en Maas en hij heeft bijzondere aandacht voor het doorgeven van het cultureel erfgoed naar de volgende generaties. Hij laat kinderen in aanraking komen met allerlei culturele aspecten en weet ze daarmee te enthousiasmeren. Hij biedt ze een podium voor talentontwikkeling en het opbouwen van zelfvertrouwen.

De genomineerden maakten naast de Cultuurprijs ook kans op de Stimuleringsprijs en de Publieksprijs. De Stimuleringsprijs en de Publieksprijs zijn uitgereikt aan Omroep P&M.

Het is dit jaar al weer de 28e keer dat de gemeente Peel en Maas de Cultuurprijs uitreikt. De prijs is een erkenning voor personen, organisaties of evenementen die een waardevolle bijdrage leveren aan het culturele leven in de gemeente Peel en Maas. Ook dit jaar ontving de commissie Cultuurprijs een aantal nominaties voor de prijs en deze zijn allemaal zorgvuldig langs een aantal criteria gelegd. De commissie adviseert vervolgens het college van B&W over de toekenning van de prijs.