Film Thuisland in première

Geplaatst op woensdag 28 november 2018

Dinsdagavond 27 november 2018 is de film Thuisland in première gegaan in DOK6. Ook de bijbehorende foto-expositie is officieel geopend.

Een volle theaterzaal zag hoe het Syrische gezin Ishheibar een jaar geleden een nieuw leven begon in Panningen, na hun vlucht uit Syrië en vier jaar tentenkamp in Turkije. De camera volgt van dichtbij hoe de familie voorzichtig probeert zich aan te passen, met moeilijke én mooie momenten. De film is gemaakt door regisseur Ruud Lenssen.

Extra voorstelling 4 en 10 december 2018

Dinsdag 4 december staat een tweede voorstelling in DOK6 gepland. Hier zijn nog enkele kaartjes voor beschikbaar. Vanwege de grote belangstelling staat op maandag 10 december 2018 nog een derde voorstelling in DOK6 gepland. 

Foto-expositie

De foto-expositie portretteert inwoners van Peel en Maas die de familie Ishheibar helpen in hun nieuwe leven, zoals buren, de juf van school, vriendjes en vrijwilligers van Vorkmeer. Bij elke foto staan persoonlijke citaten van de geportretteerde. De foto’s zijn gemaakt door Maartje van Berkel. Patrick van ’t Hooft heeft de begeleidende teksten geschreven.

Dorpentour Peel en Maas

De film en de foto-expositie zijn vanaf begin 2019 ook te zien in de elf dorpen van de gemeente Peel en Maas.