Terugslagklep Maasbreese Schans geplaatst

Geplaatst op dinsdag 13 november 2018

Tegenover Soeterbeek nummer 28 waar de Maasbreese Schans uitmondt in de Kwistbeek is een terugslagklep geplaatst. Door deze klep stroomt het water van de Kwistbeek niet naar de Maasbreese Schans bij een teveel aan water in de Kwistbeek.

Project Kwistbeek

Het is een concrete maatregel om wateroverlast bij hevige regenval tegen te gaan. Met deze eerste maatregel wordt het probleem niet geheel voorkomen. Daar is meer voor nodig. Omwonenden, werkgroepen, Waterschap Limburg en gemeente Peel en Maas zijn sinds begin dit jaar aan de slag met een aanpak voor de wateroverlast in het Gebied Kwistbeek en kijken ook hoe ze de kwaliteit en de omgeving van de Kwistbeek versterkt kan worden.

Platform Met Elkaar

Meer weten over het project? Lees dan verder op het platform Met Elkaar.