Expositie 75 jaar bevrijding in Panningen

Geplaatst op donderdag 1 november 2018

Wethouder Wim Hermans heeft op donderdagavond 1 november 2018 de expositie 75 jaar Bevrijding officieel geopend. De expositie 75 jaar Bevrijding is van 1 november tot en met 31 december 2018. U bent van harte welkom om deze expositie tijdens openingstijden van het Huis van de Gemeente te bezoeken. 

Opening door wethouder Wim Hermans van de expositie 75 jaar Bevrijding in het Huis van de Gemeente

Stiching Bevrijders 1944

In november 2019 is het 75 jaar geleden dat de regio Noord- en Midden-Limburg is bevrijd.Ter gelegenheid hiervan richt de Stichting Bevrijders 1944 volgend jaar een tijdelijk museum in over de bevrijding van deze streek, voornamelijk Peel en Maas en Leudal. Deze expositie vindt volgend jaar in Heythuysen plaats onder de naam "Opa, waat woore det väör men?"

Om alvast een indruk te krijgen, kunt u een groot aantal bijzondere militaire items, gebruiksvoorwerpen en uniformen van onze bevrijders  bekijken in het Huis van de Gemeente in Panningen. Uniek in deze expositie is het uniform gedragen door major Peter Taylor, hij heeft actief deel uitgemaakt van de bevrijding van Peel en Maas.

Kijk voor meer informatie over de Stichting op de website www.bevrijders1944.nl.