Aanbieden snoeisel Stichting Taxus Taxi verlengd

Geplaatst op woensdag 8 augustus 2018

Op 4 juni 2018 is de inzameling van taxussnoeisel van start gegaan. De éénjarige twijgjes van deze groene heester, worden gebruikt voor de kanker remmende medicijnen Paclitaxel en Docetaxel.

Inzameling verlengd

De inzameling van taxussnoeisel is verlengd tot en met eind augustus 2018. Kijk voor de exacte einddatum op de website of social media van Stichting Taxus Taxi. Na eind augustus is de kans groot dat de hoeveelheid werkzame stof in de plant afneemt waardoor het snoeisel niet langer bruikbaar is.

Voor het indienen van een ophaal verzoek kunt u terecht op de website van Taxus Taxi. Op deze website staan ook de uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tassen. U kunt snoeisel aanbieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas.

Doel: 3500 behandelingen

Tot op heden is voldoende snoeisel ingezameld voor de productie van 1.700 chemotherapieën. Door een toenemende vraag naar het product heeft Taxus Taxi het doel bijgesteld van 2.700 naar 3.500 behandelingen.