Bevolkingsonderzoek borstkanker in Kessel en Baarlo

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018

Op 20 juli 2018 start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Kessel. Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke 2 jaar uitgenodigd.

In 2018 zijn dat de vrouwen geboren in de jaren 1943 tot en met 1968. Vrouwen uit Kessel en Baarlo met de postcodes 5991 en 5995 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.

Onderzoekscentrum in Kessel

Het onderzoekscentrum staat tot eind augustus 2018 op op de parkeerplaats bij Sportzaal ‘Achter de Häof ‘, Baarloseweg 3a, 5995 BK in Kessel.

Waarom deelnemen?

Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Hoe gaat het onderzoek?

Het borstonderzoek bestaat uit het maken van digitale röntgenfoto’s van de borsten. Speciaal opgeleide radiodiagnostisch laboranten voeren het onderzoek uit. Bevolkingsonderzoek Zuid werkt met moderne apparatuur. Daarom is de bestralingsbelasting minimaal. Binnen tien werkdagen volgt een schriftelijke uitslag van het onderzoek. Het onderzoek is gratis.

Vragen

Voor vragen over het bevolkingsonderzoek kunt u de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Zuid bellen. De informatielijn is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur via telefoonnummer 088 - 00 01 388.

Meer informatie vindt u ook op de website www.bevolkingsonderzoekzuid.nl.