Hulp aan ondernemers via 155-Help-een-Bedrijf

Geplaatst op vrijdag 8 juni 2018

Ondernemers uit gemeente Peel en Maas die tegenwind ervaren kunnen gebruik maken van het telefonisch hulploket via telefoonnummer 088 - 999 01 55 of via het online hulploket 155-Help-een-Bedrijf. Voor ondernemers is deze hulp kosteloos.

Op de website kan een ondernemer eenvoudig een scan uitvoeren om te zien of hij/zij in aanmerking komt voor een sociale ondernemersregeling. Door er tijdig bij te zijn kan een ondernemer vaak nog worden geholpen, soms door inzet van de gemeentelijke Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). 

Uit de praktijk blijkt dat ondernemers bij probleemsituaties vaak de weg niet kennen, of die weg te laat vinden en dat leidt vaak onnodig  tot het beëindigen van het bedrijf.

Over 155-Help-een-bedrijf

Stichting 155-Help-een-Bedrijf is het nationaal hulploket voor ondernemers om laagdrempelig en tijdig in gesprek te komen met ondernemers die in zwaar weer zitten, of daarin terecht dreigen te komen. Samen met de adviseurs van het IMK wordt het probleem in kaart gebracht en wordt richting gegeven aan mogelijke oplossingen.

Stichting 155-Help-een-Bedrijf is een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).