Amberboom geplant ter herinnering aan Arno Janssen

Geplaatst op maandag 30 april 2018

Op zaterdagochtend 28 april 2018 is ter herinnering aan de in 2017 overleden wethouder Arno Janssen een amberboom geplant op het Baljuwplein in Baarlo. De straat waar Arno ten tijde van zijn onverwacht overlijden woonde.

Amberboom

De boom kan tot in lengte van jaren op dit mooie pleintje staan. De mooie plaquette voor de boom herinnert er ons voor altijd waarom en voor wie deze boom er staat: ter  nagedachtenis aan Arno Janssen, wethouder in Peel en Maas van 2014-2017.
De amberboom was een voorstel van zoon Coen. Hij wilde deze boom omdat de boom, net als pap, vurig en krachtig is én met beide benen stevig op de grond staat.

Groenplatform

Jeanne Hesen deed het woord namens het Groenplatform. De boom werd geplant door de familie samen met het Groenplatform, de burgemeester en de wethouders Raf Janssen, Roland van Kessel en Paul Sanders. Namens de familie deed zoon Coen het woord en de burgemeester sloot af met een dankwoord aan het Groenplatform.

Het Groenplatform Peel en Maas nam dit spontane initiatief om een boom te planten aan ‘zijn’ Baljuwplein als dank voor zijn inzet en ter herinnering aan hem. Het Groenplatform is een groep burgers -die via organisaties- zich breed inzet voor verfraaiing en instandhouding van het landschap in onze gemeente Peel en Maas.

Van deze groep welwillende vakgenoten, vrijwilligers en liefhebbers van het landschap en de natuur was Arno voorzitter. Hij was een man die het groen en de natuur een warm hart toe droeg en er zeer mee begaan was. Als voorzitter was hij dan ook erg op zijn plaats bij het Groenplatform.